Istoric, viziune si misiune Depaco® | Wetterbest

Istoric

1999

Activitatea companiei Depaco® a început în anul 1999, ca importator de ţigle metalice.

2007

În martie 2007, aceasta a trecut printr-un proces de schimbare a strategiei generale de afaceri, iar aria de activitate a fost extinsă.

Strategia de dezvoltare a vizat în primul rând trecerea de la statutul de importator la cel de producător de ţigle metalice de calitate superioară. Următorul pas în consolidarea poziţiei companiei pe piaţă a fost crearea unui brand puternic, care să se impună prin calitate superioară, dar şi prin unicitate, astfel a apărut Wetterbest®.

2010

În anul 2010, în portofoliul Wetterbest® apare profilul Wetterbest® Wind, un profil de țiglă metalică cu o geometrie economică.

2013

În anul 2013, Depaco® a achiziţionat 51% din acţiunile firmei Cortina şi începe procesul de producţie la Podari judeţul Dolj. O nouă linie automată de producţie a ţiglei metalice Wetterbest® funcţionează în fabrica de la Podari, pentru a asigura necesarul zonal la aceeaşi calitate superioară, rapid şi oferind gama completă de produse şi servicii.

Un alt pas important făcut în anul 2013 a fost lansarea profilului de țiglă metalică Wetterbest® Plus, un profil bogat și elegant, primul profil produs în România cu simetrie faţă de axa longitudinală.

2015

Doi ani mai târziu, a fost lansat profilul Wetterbest® Gladiator, un profil inspirat din eleganța acoperișurilor clasice mediteraneene, care este de asemenea, simetric față de axa longitudinală.

2016

La începutul anului 2016, se deschide un nou punct de lucru, în  Bacău, pentru a optimiza şi eficientiza serviciile logistice şi pentru o mai bună deservire a zonei de Nord-Est a ţării.

Tot la începutul acestui an, portofoliul Wetterbest® se mărește cu profilul Wetterbest® Colosseum, un profil de țiglă metalică zvelt și robust, ce împrumută din eleganța țiglei ceramice cu care se aseamănă și ce oferă acoperișului o notă tradițională.

Anul 2016 este marcat de un alt pas important: începerea activității de export.

2017

În anul 2017 activitatea de export s-a amplificat și produsele Wetterbest® ajung pe alte șapte piețe Europene: Bulgaria, Serbia, Ungaria, Franţa, Belgia, Slovacia şi Cehia.

Anul 2017 marchează trecerea într-o nouă etapă de dezvoltare şi evoluţie, odată cu achiziţionarea unui pachet de 50% din acţiunile Depaco de către grupul Teraplast. Grupul Teraplast activează pe pieţele de instalaţii şi amenajări, profile tâmplărie, panouri sandwich şi structuri metalice zincate, tâmplărie termoizolantă şi granule PVC şi deţine poziţii de top pe o mare parte din aceste pieţe. Compania-mama Teraplast este lider de piaţă pe segmentele de canalizări exterioare şi granule, şi este al doilea jucător de pe piaţă de canalizări interioare. Subsidiara TeraSteel este al doilea jucător de pe piaţă de panouri sandwich şi liderul pieţei de structuri metalice zincate.

Prezent

În prezent, procesul de producţie din fabrica Depaco® de la Băicoi se desfăşoară pe mai mult de 40 linii automate: pentru ţiglă metalică cu diverse profiluri, pentru tablă cutată de 4 tipodimensiuni, pentru sistemul de jgheaburi si burlane, pentru tablă fălțuită și pentru multe alte accesorii.

Viziune

Depaco® a abordat o strategie de dezvoltare pe termen mediu şi lung investind în utilaje automate performante de producţie a ţiglelor metalice şi accesoriilor pentru acoperiş.

Pentru extinderea la nivel naţional și pentru a produce articole de calitate, compania a achiziţionat utilaje performante, de la cei mai renumiţi producători europeni, utilaje ce asigură o productivitate ridicată, dar şi o precizie de execuţie mult îmbunătăţită. Astfel, oferim clienţilor noştri livrare rapidă (în 48 de ore), ambalare sigură a pachetelor de marfă şi certificarea calităţii prin implementarea standardului ISO 9001:2008 şi prin trasabilitate (posibilitatea de a identifica produsele). Am ales să oferim clienţilor noştri produse la standarde europene, servicii rapide de ofertare şi transport, servicii de consultanţă şi suport tehnic pentru că performanţa ne caracterizează.

În plus, din vara 2013 eliberăm noul certificat – „declaraţia de performanţă”, conform cerinţelor actualizate ale UE în domeniul calităţii.